Pers. utveckling / LIVSSTIL

Här återfinns föreläsningar/föreställningar som handlar om hur vi väljer att leva och se på våra liv. De vänder sig till alla som är intresserade av vilka vi är, samhället och den föränderliga samtid som vi hela tiden försöker anpassa oss efter.

Dessa föreläsningar/föreställningar passar på personal/kundaktiviteten, eller som offentlig föreställning för en blandad publik.

Den Lyckliga Pessmisten - varför negativt tänkande är positivt.

Duon Jan Bylund & Mattias Lundberg presenterarsuccéföreställningen och skrattbomben  “Den Lyckliga Pessimisten”, en föreställning om optimistmaffian, självhjälpsböcker och hysterisk mindfulness.

Trots positivt tänkande och fler lyckobringande mantran än någonsin är vi inte lyckliga hela tiden. Varför är det så? En underhållande föreställning som med lika delar psykologi och humor levererar träffsäkra analyser med hög igenkänningsfaktor! Du tänker positivt, du upplever med alla sinnen och hemma dignar hyllorna av självhjälpsböcker. Ändå är du inte lycklig hela tiden. Livspusslet är fortfarande olöst, kometkarriären tog aldrig fart, och du glömde (igen) att använda alla sinnen när du åt din svettiga lunchsmörgås. Men ärligt talat, är det så farligt?

I den här humoristiska föreställningen får Jan Bylund & Mattias Lundberg oss att inse att livet inte är så enkelt som optimisterna vill få oss att tro, och att det är helt okej. Så, i stället för att köpa ännu en självhjälpsbok; lägg pengarna på något som gör att du har roligt och mår bra – på riktigt.

Längd: 1,5 timme

Livet - en bruksanvisning

Hur många böcker med goda råd om hur livet ska levas finns det inte? Och hur många inspirationsföreläsare åker inte land och rike runt och talar om hur du ska leva ditt liv, allt baserat på föreläsarens egen erfarenhet? De lovar lycka, välgång och sinnesfrid bara du gör som de gjort.

Den här föreläsningen lovar inget, inget alls faktiskt. Däremot går den på ett lättsamt och  underhållande sätt igenom den senste forskningens uppfattning om vad som gör oss människor lyckliga och hur man åstadkommer det.

Men, föreläsningen ger inga löften, presenterar inga patentlösningar och den kommer inte att automatiskt göra dig lycklig.

Vågar du testa!

Längd: 1-1,5 timmar