Om föreställningen

Vi har alla har vi hört uppmaningar som:

  • Äter du snö får du mask i magen!
  • Om du badar direkt efter du ätit får du kramp!
  • Sitt inte för nära tv:n, du blir blind!
Var kommer mammas goda råd ifrån? Är det nedärvt från generationer av mammor alltifrån stenåldern eller är mamma med i en hemlig klubb där de kommer överens om att det är tre-sekunders regeln som gäller när man tappar något ätbart på marken? Är det bara myter och halvsanningar eller finns det ett uns av sanning att du måste magpumpas när du äter snorkråkor eller att knaka med knogarna leder till problem när du blir äldre? Det finns bara ett sätt att få reda på det; Hälsa på hemma hos Jan och Mattias när de bjuder hem dig till föreställningen Mamma Ljuger.
 
Komikern Jan Bylund och Psykologen Mattias Lundberg är nämligen tillbaka efter sin publiksuccé "Den Lyckliga Pessimisten".  Med utgångspunkt i dessa vardagslögner ger de dig en underhållande upplevelse som får dig att minnas din egen barndom och kanske även inse att du själv sprider vidare dessa myter till dina barn.
 
Kom och skratta, och lär dig sanningen om varför det inte hjälper med Coca-cola mot magsjuka, att det inte finns någonting som heter växtvärk. Att gratis är inte alltid gott och att ditt rum aldrig har sett ut som en svinstia.
 
Vad än mamma säger!
 
Men Pappa då?
Hur kommer det sig att det bara är han som vet hur man bäst packar en bil och alltid är den som grillar köttet medan mamma lagar all annan mat? Ligger det i generna eller är det pappas enda sätt att få lite uppskattning?
 
Jodå, Pappa får vara med, med detta är främst en hyllning till Mamma. En föreställning för alla som har en mamma, är en mamma, känner en mamma eller nån gång har sett en mamma.
 
Mamma är utan tvekan det bästa som finns, MEN; Det är nästan bara i Emil i Lönneberga som du kan få blodförgiftning och det är inte alls farligt att hålla tillbaka en nysning! Eller…?

Komikern, TV-profilen och författaren  Jan Bylund och Psykologen, Docenten i psykologi och författaren Mattias Lundberg har jobbat tillsammans i 10 års tid med föreläsningen och podcasten "Jäkla Människa" samt succéboken och humorföreställningen ”Den Lyckliga Pessimisten” som spelats landet runt över 50 gånger och setts av över 30000 personer.

OM BOKEN

Här har vi samlat Mammas alla lögner på en och samma plats.
Får man verkligen kramp om man badar för tidigt, och kan man  ha tjock benstomme? 200 sidors avslöjande läsning om din uppväxt!

Klicka på bilden för att förhandsbeställa boken till specialpris!
 

Här kan du som vill skriva om oss, föreställningen eller boken hämta högupplösta pressbilder och textmaterial. Källa anges som beskriven för respektive bild.
Samtliga rättigheter tillhör Jan Bylund och Mattias Lundberg om ingen annan överenskommelse träffats

Kontakt

Bokning och förfrågningar, kontakta:

Mattias Lundberg               
mattias@aplato.se
070-3154078

Jan Bylund
janbylund@janbylund.se
070-6540360

TURNÈPLAN & BILJETTER

Klicka på respektive ort för biljetter

 på Facebook